2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd

Teamtraining

Vorm een daadkrachtig team dat met plezier, vanuit eigenheid, doelgericht samenwerkt

Je bent met 1001 aspecten van je werk bezig. Altijd zijn er wel brandjes te blussen voor jou als leidinggevende. Je wilt wel tijd stoppen in het bouwen van een sterk team, maar je weet niet goed waar te beginnen. Je hebt al een open-deurbeleid. Je geeft ook aandacht aan medewerkers individueel. Maar de werkdruk is groot. Er is weinig draagkracht in het team. In die situatie tijd en geld besteden aan versterking van de onderlinge relatie voelt als verspilling van de energie. 

En toch heb je nog steeds dat ideale plaatje voor je: een team dat effectief en met plezier met elkaar samenwerkt. Een divers team met ervaring, daadkracht en positieve energie. Je wilt medewerkers die zich gelukkig voelen in hun team. Je wilt medewerkers en teams die zelfstandig kunnen werken. Je wilt dat er ondanks alle veelheid aan taken en eisen ook ruimte is voor initiatief en nieuwe ideeën. Die innovatiekracht wil je juist voeden en horen. Niet het onderlinge gekibbel, of de ‘ja-maars’ die ze elkaar steeds toewerpen…. 
Hoe versterk je nu echt hun pro-activiteit en werkplezier?
Hoe maak je ruimte voor de verschillende generaties in je team?
Hoe bouw je aan onderling vertrouwen?

Over Generatie Lens

Generatie Lens is een samenwerking van Yvonne Hogt en Hanneke van der Meer.

Wij geloven dat leren en samenwerken tijd en ruimte vraagt. Hoe minder tijd je ervoor maakt, hoe meer tijd het vanzelf gaat eisen. Door ineffectieve communicatie, onveiligheid en negativiteit verliest elk team daadkracht. Met onze trainingen keren wij dat tij. Er ontstaat weer balans tussen productiviteit versus ruimte voor onderlinge betrokkenheid.

In onderzoeken komt naar voren dat het werkplezier van de jonge generaties o.a. verbonden is aan het team waar ze onderdeel van zijn. Ook geloven we dat elke generatie zijn eigen kracht inbrengt. We moeten niet onderschatten wat de waarde van de ervaring van een GenXer is, evenals dat we niet moeten onderschatten wat een nieuwe frisse wind een GenZer kan inbrengen. De kloof tussen de generaties overbruggen en samenwerking onderling versterken is waar wij aan werken tijdens de teamtraining. 

We geloven niet in eenmalige trainingen van één dag, maar in leren als proces. Door een periode langszij te komen, zijn onze interventies direct en doeltreffend. Dat geeft duidelijkheid en een situatie van no-escape. Iedereen doet mee!

Praktische informatie

Een teamtraining bestaat uit meerdere ingrediënten: 

1. Startpunt formuleren

Je begint met een gezamenlijk stellen van een diagnose. Welke score geven jullie de samenwerking nu? Dit is niet alleen de score van een leidinggevende maar van het team zelf. Ook bepaal je wat de eerste aandacht vraagt in jullie team. 

2. Zelfinzicht

Het team bouwt aan zelfinzicht. Dat kan zijn op het gebied van verschil in perspectief door de generaties, onderlinge communicatie, onderling vertrouwen. In deze fase leer je meer over jezelf en je collega’s. 

3. Teamsessies

In een of meerdere sessies verwoordt een team het ideaalplaatje van hun samenwerking. Ze benoemen wat ze willen leren en veranderen. Deze sessie geeft het team eigenaarschap over hun samenwerking.

4. Scherpstellen

Na een periode van 3-6 maanden begeleiden wij het team om te evalueren, scherp te stellen en nieuwe prioriteiten aan te brengen. Dit scherpstellen kan eenmalig zijn of meerdere keren plaatsvinden. Met het scherpstellen vergroot je het effect van de eerdere sessies en bouw je aan onderling vertrouwen in het gekozen pad.

Wat levert de teamtraining op:

 

   • Bewustwording van ieders inbreng
   • Sterkere communicatie
   • Groei van persoonlijk leiderschap van de teamleden
   • Toename van onderling begrip en vertrouwen
   • Ontwikkelen van gezamenlijke taal over de eigen samenwerking
   • Concretisering van de ontwikkeldoelen
   • Willen bijdragen aan deze doelen
   • Vergroting van de team zelfstandigheid
   • Het team komt in beweging en houdt zichzelf accountability
   • Ontwikkeling van de wendbaarheid van het team
   • Groei in continue ontwikkeling die het team kan blijven toepassen

Wat anderen over de trainingen van Generatie Lens zeggen

“Wil je als leidinggevende of HR-professional beter kunnen inspelen op de diverse generaties in je organisatie? Dan kan ik een training van Generatie Lens zeker aanbevelen. Met een aantal Noloc-loopbaancoaches hebben wij Yvonne en Hanneke uitgenodigd om ons mee te nemen in de wereld van de millennial. Theoretische achtergronden werden gecombineerd met praktische voorbeelden. Als duo vullen zij elkaar zeer goed aan. Ze zijn expert op het gebied van deze specifieke leeftijdsgroep en weten die kennis met enthousiasme en humor over te brengen.”

Birgit Frijlink

Loopbaancoach

“Hanneke is een zeer prettige persoonlijkheid die verbinding weet te maken met alle teamleden. Zij weet rust in een team te brengen en gestructureerd handvatten aan te brengen om met elkaar in gesprek te gaan.
Ze vraagt door en duidt de antwoorden scherp. Hierdoor blijven allerlei persoonlijkheden goed aangehaakt. Ze deelt ervaringsverhalen als dat helpend is en faciliteert vooral gesprek onderling.”

Alex van Pelt

Directeur Present Utrecht

Interesse?

Ben jij benieuwd of de teamtraining aansluit bij de uitdagingen van jouw team? 
Klik op de knop om per mail een belafspraak in te plannen. We denken graag met je mee. 

 

2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd