2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd

Teamtraining

Ontwikkel een daadkrachtig team dat met plezier, vanuit eigenheid, doelgericht samenwerkt

Je bent als bedrijfseigenaar met 1001 aspecten van je bedrijf bezig. Je bent expert in je vak. Je hebt je bedrijf opgebouwd tot de grootte die het nu heeft. Nu ben je ineens bezig met iets waar je eerlijk gezegd niet mee bezig wilt zijn: onderling gedoe van medewerkers. Teams die niet lekker functioneren. Hierin ben je geen expert en wil je ook geen expert worden. Je hebt er, als je eerlijk bent, geen geduld voor en vindt het met name gehannes. Toch voel je: dit vertraagt wel en het geeft onrust, zowel bij jou als bij je medewerkers.

In een ideaal plaatje heb je teams die effectief en met plezier met elkaar samenwerken. Een divers team met ervaring, daadkracht en positieve energie. Je wilt medewerkers die zich gelukkig voelen in hun team en jouw organisatie. Je wilt medewerkers en teams die zelfstandig kunnen werken. Je wilt dat er ruimte is voor initiatief en nieuwe ideeën. Die innovatiekracht wil je juist voeden en horen. Niet het onderlinge gekibbel of de ‘ja-maars’ die ze elkaar steeds toewerpen. Hoe versterk je hun pro-activiteit en werkplezier? Hoe maak je ruimte voor de verschillende generaties in de teams? Hoe kan je weer in je eigen expertise werken?

Over Generatie Lens

Generatie Lens is een samenwerking van Yvonne Hogt en Hanneke van der Meer.

Wij geloven dat leren en samenwerken tijd en ruimte vraagt. Hoe minder tijd je ervoor maakt, hoe meer tijd het vanzelf gaat eisen. Door ineffectieve communicatie, onveiligheid en negativiteit verliest elk team daadkracht. Met onze trainingen keren wij dat tij. Er ontstaat weer balans tussen productiviteit versus ruimte voor onderlinge betrokkenheid.

Wij monitoren dit proces, zijn mentor en aanspreekpunt. We geloven niet in eenmalige trainingen van één dag, maar in leren als proces. Door voor een periode langszij te komen, zijn onze interventies direct en doeltreffend. Dat geeft duidelijkheid en een situatie van no-escape. Iedereen doet mee!

Praktische informatie

Een teamtraining bestaat uit meerdere ingrediënten: 

1. Persoonlijke Communicatiescan

Ieder teamlid krijgt een eigen scan met daarin zicht op zijn communicatiestijl, leervoorkeur en veranderkracht. Met de scan omarm je gezamenlijke taal om te praten over onderlinge communicatie.

2. Terugkoppeling

Het team krijgt zicht op de aanwezige communicatiestijlen en de effecten hiervan op de teamdynamiek. Met de terugkoppeling focus je op de onderlinge verhoudingen en ontstaat er openheid om hierover in gesprek te zijn. Hierin benoemen we ook de invloed van elke generatie.

3. Teamsessies

In een of meerdere sessies verwoordt een team het ideaalplaatje van hun samenwerking. Ze benoemen wat ze willen leren en veranderen. Deze sessie geeft het team eigenaarschap over hun samenwerking.

4. Scherpstellen

Na een periode van 3-6 maanden begeleiden wij het team om te evalueren, scherp te stellen en nieuwe prioriteiten aan te brengen. Dit scherpstellen kan eenmalig zijn of meerdere keren plaatsvinden. Met het scherpstellen vergroot je het effect van de eerdere sessies en bouw je aan onderling vertrouwen in het gekozen pad.

Wat levert de teamtraining op:

 

   • Bewustwording van ieders communicatiekracht
   • Groei van persoonlijk leiderschap
   • Toename van onderling begrip
   • Gebruik van gezamenlijke taal op het gebied van communicatie en samenwerking
   • Concretisering van de ontwikkeldoelen
   • Willen bijdragen aan deze doelen
   • Vergroting van de team zelfstandigheid
   • Het team komt in beweging en houdt zichzelf accountable.
   • Ontwikkeling van team wendbaarheid
   • Groei in continue ontwikkeling die het team kan blijven toepassen

Wat anderen over de trainingen van Generatie Lens zeggen

“Wil je als leidinggevende of HR-professional beter kunnen inspelen op de diverse generaties in je organisatie? Dan kan ik een training van Generatie Lens zeker aanbevelen. Met een aantal Noloc-loopbaancoaches hebben wij Yvonne en Hanneke uitgenodigd om ons mee te nemen in de wereld van de millennial. Theoretische achtergronden werden gecombineerd met praktische voorbeelden. Als duo vullen zij elkaar zeer goed aan. Ze zijn expert op het gebied van deze specifieke leeftijdsgroep en weten die kennis met enthousiasme en humor over te brengen.”

Birgit Frijlink

Loopbaancoach

“Hanneke is een zeer prettige persoonlijkheid die verbinding weet te maken met alle teamleden. Zij weet rust in een team te brengen en gestructureerd handvatten aan te brengen om met elkaar in gesprek te gaan.
Ze vraagt door en duidt de antwoorden scherp. Hierdoor blijven allerlei persoonlijkheden goed aangehaakt. Ze deelt ervaringsverhalen als dat helpend is en faciliteert vooral gesprek onderling.”

Alex van Pelt

Directeur Present Utrecht

Interesse?

Ben jij benieuwd of de teamtraining aansluit bij de uitdagingen van jouw team? 
Klik op de knop om per mail een belafspraak in te plannen. We denken graag met je mee. 

 

2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd