2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd

WHITEPAPER

DE VERSCHILLEN TUSSEN 4 GENERATIES

Hoe werk je samen met vier generaties op de werkvloer?

In bedrijven en organisaties wordt op dit moment samengewerkt met vier verschillende generaties: De Babyboomers, Generatie X, Millennials (ook wel Generatie Y genoemd) en Generatie Z. We zien dat elke generatie onbewust een gekleurde bril draagt. Een eigen paradigma, gevormd door opvoeding, tijdgeest en technologische ontwikkelingen. Deze lens beïnvloedt hoe je samenwerkt, ontwikkelt en verbindt aan een organisatie. En dat levert zichtbare worstelingen op. Daarom zijn wij – Yvonne en Hanneke van Generatie Lens – op zoek gegaan naar de verschillen tussen de vier huidige generaties op de arbeidsmarkt. In ons whitepaper lees je meer over de achtergronden van de lens van elke generatie. 

Meer lezen over deze vier generaties? 

Download nu gratis ons whitepaper

Om het paradigma van generaties te leren kennen, hebben we gekeken naar welke grote maatschappelijke ontwikkelingen generaties hebben meegemaakt: herstel na oorlog, moord van een bekend figuur, zoals Martin Luther King of dichterbij Pim Fortuyn, of een terroristische aanslag zoals 9/11 in New York of op Koningsdag in Apeldoorn. Dat alles vormt het narratief van een generatie. Zij kennen de wereld niet anders dan met die gebeurtenissen. Millennials en Gen Z weten bijvoorbeeld niet beter dan dat je bij controle op het vliegveld je schoenen moet uittrekken, terwijl Babyboomers een wereld kennen waarin je mag roken in een vliegtuig!

Het gaat niet om goed of fout, maar om het leren kennen van het narratief en de normaal van de ander. 

Nieuwsgierig geworden?
Je krijgt dan ook onze maandelijkse inspiratie nieuwsbrief. Wil je die niet ontvangen dan kun je je gemakkelijk weer uitschrijven. 

 

 

Waarom dit whitepaper over verschillen tussen generaties?

De aanleiding voor het schrijven van een whitepaper over generaties, was ooit een video van Simon Sinek over Millennials. Daarin schetste hij een hopeloos verhaal van een generatie verpest door hun opvoeding. Wij werden nieuwsgierig naar wat voor goeds deze generatie brengt. Dat voedde vervolgens ook onze nieuwsgierigheid naar andere generaties. 

• Hoe zijn generaties ontstaan? 
• Wat heeft iedere generatie gevormd? 
• Door welke lens kijken deze generaties naar (samen)werken en leren? 

Met die vragen zijn we gaan zoeken en lezen, met dit whitepaper als resultaat. 

Interactieve lezing van Generatie Lens op jouw event?


Een inspirerende opening van jouw event over verschillende generaties?

Een lezing over intergenerationele samenwerking en de bijbehorende uitdagingen?

Of inzoomen op één specifieke generatie en bijvoorbeeld ontdekken hoe de jongste generatie GenZ kijkt naar leven en werken? 


Generatie Lens geeft regelmatig lezingen over de vier samenwerkende generaties.

We delen onze kennis over een enkele generatie of juist over de dynamiek tussen samenwerkende generaties. Dit doen we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en op basis van allerlei onderzoek naar generaties. Het verhaal brengt als vanzelf een gesprek op gang met veel persoonlijke herkenning en onderlinge verbazing.  

We sluiten de lezingen het liefst af met interactie en creativiteit.


Wil jij een nieuw gesprek in je team of organisatie voeren? Vraag ons dan naar deze mogelijkheden.

Contactgegevens

info@generatielens.nl

Hanneke – 06 51 14 37 60

Yvonne – 06 52 38 60 08

Volg ons op LinkedIn

Over Generatie Lens

Generatie Lens is een samenwerking van Hanneke van der Meer en Yvonne Hogt. Zij zijn op zoek gegaan naar de verschillen tussen de vier huidige generaties op de arbeidsmarkt. Het identificeren van de zienswijze van verschillende generaties, biedt als ware een lens per generatie, waardoor iemand kijkt naar werken en leren. Met advies, training en begeleiding werken ze aan onderling begrip en duurzame verbinding binnen organisaties.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontdekken hoe jouw organisatie beter om kan gaan met de verschillen tussen generaties? Laat je inspireren met kennis en verhalen uit de praktijk via onze nieuwsbrief.

Neem contact op

Mail ons:
info@generatielens.nl 

Of bel:
Hanneke van der Meer: 06 51 14 37 60
Yvonne Hogt: 06 52 38 60 08

2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd