2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd

Ontwikkeltraject: Generatiekracht

 

Ontwikkel een wendbare organisatie die aantrekkelijk is voor meerdere generaties

Je weet nog precies hoe je jouw bedrijf begon. Lichtgewicht en met ferme stappen voorwaarts. Nieuwe medewerkers vonden meestal gemakkelijk hun plek en de teams vormden zich als vanzelf. Natuurlijk speelde jij daarin als eigenaar en visionair een belangrijke rol. En was het ook pittig hard werken. Maar het voelde soepeler dan nu.

Weg met de stroefheid
Dat is nu nodig, want het belemmert je. Het lukt je niet meer om steeds met iedereen afzonderlijk in gesprek te gaan. Je kunt daarin wel wat hulp gebruiken. En niet iemand die het van je overneemt, maar wel naast je komt staan.

Investeren prima…
Maar het moet wel iets opleveren. Je hebt al vaker iets nieuws geprobeerd. Het moet een stap zijn die ook op de langere termijn nog doorwerkt. Een betere manier van samenwerken die iedereen meer aanzet. Dan dragen we het bedrijf weer samen.

Geen soft gedoe
Je wilt geen traject met een vaag resultaat. Of een traject waarbij lange tenen alle ruimte krijgen. Je wilt een voorwaartse beweging die energie geeft. Energie die ervoor zorgt dat er groei en innovatiekracht ontstaat. Dus zo concreet mogelijk. Vandaar die duidelijke afspraken.

Met dit ontwikkeltraject geef je de verandering vorm zoals jullie dit voor ogen hebben. En pakt elke collega vanuit zijn eigen  generatie hierin zijn of haar rol. Dat is de investering wel waard.

Over Generatie Lens

Generatie Lens is een samenwerking van Yvonne Hogt en Hanneke van der Meer. Wij geloven dat investeren in je medewerkers de arbeidsrelatie versterkt. Het laat hen zien dat zij voor jou een belangrijke resource zijn in je bedrijf.  Het ontwikkelen van je bedrijf doe je in onze ogen niet alleen. Met meerdere generaties samenwerken, vraagt gezamenlijk richting bepalen. Hiermee zet je de kracht van elke generatie in: De ervaring van de GenXers, de liefde voor samenwerken van Millennials en de bruisende energie van GenZers.

Met het ontwikkeltraject Generatiekracht geef je jouw mensen ruimte om mee te bouwen aan het bedrijf. Wij begeleiden dit proces. Wij geloven dat je in de complexe realiteit van vandaag, als bedrijf wendbaar moet blijven. Je kiest wel richting, maar blijft dit toetsen aan de dagelijkse praktijk. Dit maakt dat je niet langer een keer in de vijf jaar een strategiesessie op de hei kan doen, maar in kleinere stappen moeten werken aan de ontwikkeling van je bedrijf. Ontwikkelen is een continu proces dat je lichtgewicht wilt vormgeven. Dat is wat wij met het ontwikkeltraject aanreiken. We komen langszij, werken op maat en zijn daarmee direct en doeltreffend in onze interventies.

Praktische informatie

Een dynamisch proces

In het ontwikkeltraject Generatiekracht zet je in een korte periode gezamenlijk de stappen die tot structurele verandering leiden. De tijdsduur per stap en de intensiteit van het proces bepalen we met jou en jouw kernteam. We spelen in op wat op dat moment voorrang heeft. Jouw organisatie is tenslotte een dynamisch geheel. En jij blijft eigenaar over de route en de beschikbare tijd. Het ontwikkeltraject kent de volgende fasen:

1. Formuleer een kernteam

Een wendbare organisatie bouw je met de verschillende generaties. Dit kernteam is een weerspiegeling van jouw organisatie, met informele leiders, dwarsdenkers en vernieuwers in jouw teams.

2. Waardeer waar je staat

In deze fase beoordeelt het kernteam hoe wendbaar en toekomstbestendig de organisatie nu is. Ze kijken zowel intern als naar de markt. Intern bijvoorbeeld naar leiderschap, veiligheid of samenwerken. En Extern naar vraag van de markt, concurrentie en imago.
Ze waarderen wat er al is en waar je dus op voortbouwt.

3. Werk toe naar jullie ideale toekomst

In deze fase gaat het kernteam verwoorden hoe de ideale versie van jullie bedrijf eruit ziet. Ze schetsen welke stappen er gezet moeten worden om daar te komen. En concretiseren dit naar gedrag, onderlinge afspraken en een tijdspad.

4. Houd jezelf en elkaar accountable

In deze fase heb je de concrete stappen gezet en gaat het kernteam deze stappen waarderen. Wat gaat er goed en wat kan beter? Wat zijn de volgende stappen om dan nu te zetten? Zo nodig bepaal je een nieuw thema waarmee je het proces nogmaals doorloopt.

Wat betekent dit ontwikkeltraject voor jouw organisatie?

Dit levert het ontwikkeltraject jouw organisatie op:

   • Versterking van de arbeidsrelatie met jouw medewerkers
   • Een door ieder gedragen richting van het bedrijf, waarbij je medewerkers weten hoe zij daaraan bijdragen.
   • Ruimte voor elke generatie om hun bijdrage te leveren.
   • Het gebruiken en duurzaam toepassen van een lichtgewichte methode met duurzame impact.
   • Je investeert in een wendbare organisatie.
   • Jullie leren om te blijven dromen en dit steeds opnieuw te vertalen naar de realiteit van vandaag. Je leert dansen in dat spanningsveld.
   • Je bouw aan een gezonde organisatie op het gebied van duurzaam leiderschap, onderlinge veiligheid, autonome eigenaarschap, sterke samenwerkingen en continue ontwikkeling.

Wat anderen over Generatie Lens zeggen

“De samenwerking met Hanneke en Yvonne heb ik ervaren als een warm bad. Ze hebben de gave om heel passend af te stemmen op zowel de opdrachtgever als de doelgroep. Ze zijn deskundig in het opzetten en geven van een training en in de dynamiek van groepen. Ze hebben scherp in de gaten wat er nodig is in een specifieke situatie en kunnen hun eigen planning omgooien om daarop te anticiperen. Yvonne en Hanneke beschikken over veel kennis. Voor onze organisatie was de Millennia een nieuwe doelgroep. Ze hebben ons getraind en hun kennis met ons gedeeld waardoor wij in staat waren een goed programma Maatschappelijke Diensttijd neer te zetten.”

Wilma Verweij

Programmaleider MDT Jong Present

“Met Hanneke aan het roer van een veranderingsproces is het goed varen! Haar stijl is zo vriendelijk en rustig dat het een feestje van samenwerken wordt. Ze weet zich helemaal in te leven in de groep en volgt die zonder dat ze het doel uit ogen verliest, hoe fijn is het dat je dat zelf niet hoeft te bewaken! Hanneke heeft zoveel tools in zich dat ze organisch meebeweegt, het proces op zijn beloop durft te laten, een gebalanceerd tijdspad volgt, de juiste vragen stelt, beschouwt en bevraagt, enorm uitluistert en goede voorstellen doet… zo kwamen wij van een grote brainstorm tot gefocuste wegen waar we echt mee verder kunnen. Wij voelden ons rijk gezegend met de rust en ruimte van Hanneke, echt en stevige ‘loods’ aan boord!”

Gerrie Huizenga

Pastor

Interesse?

Wil jij meer weten over de waarde van het ontwikkeltraject Generatiekracht voor jouw organisatie? Dan mailen we je graag een uitgebreidere beschrijving met kostenindicatie. We bellen je later om te horen of jij nog aanvullende vragen hebt. En we zijn dan ook nieuwsgierig waarmee we jou en jouw bedrijf van dienst kunnen zijn. 

 

2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd