2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd

Coachtraject voor leiders

Bouw aan sterkere relaties met medewerkers van verschillende generaties

Ineens zit daar een medewerker tegenover je die er niets van begrijpt dat hij niet mag meebeslissen. Of iemand die verbaasd is over het feit dat er geen uitzondering gemaakt kan worden. Of een medewerker die verwacht dat hij precies zijn eigen werktijden en werkplek mag bedenken. Of iemand die tijd vrij wil om op de A12 te kunnen zitten en verbaasd is dat je daarin niet meebeweegt. 

Hoe ga je om met de wensen en behoeften van GenZ?

In je organisatie is het een komen en gaan van nieuwe medewerkers. Maar als je eerlijk bent, ergert vooral de jongste generatie werkenden je. Je snapt hun behoeften niet goed en hebt weinig zin om mee te bewegen. En toch weet je ook dat je hen niet kunt veranderen. Dus ben je op zoek: hoe ga ik hen leiden? Wat voor verandering kan ik verwachten? Hoe kan ik bepaalde ontwikkelingen ook voeden en stimuleren? En waar moet ik zelf zaken anders aanpakken om weer echt plezier terug te vinden in mijn rol als leidinggevende?

Omgaan met uitdagingen in verschillende generaties

Of je hebt een team met verschillende generaties en je merkt dat ze elkaar totaal niet kunnen vinden. Daar gaat de lekkere werkflow! Nu zijn er constante discussies over eigenlijk steeds dezelfde punten waarin beide kanten compleet overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Hoe ga je hier adequaat op in? Hoe zorg je weer voor verbinding en onderling begrip? Hoe maak je ruimte voor de wensen van verschillende generaties in de teams? 

Bij Generatie Lens geloven we in oog hebben voor de elkaar, en daarmee voor iedere generatie professionals. Daarom zoomen we graag samen met jou in op de individuele uitdagingen voor jou als leider.

 

Waarom coaching door Generatie Lens?

Generatie Lens is een samenwerking van Yvonne Hogt en Hanneke van der Meer.

Wij zien dat elke generatie kracht met zich mee brengt. Denk aan de trouw van de Babyboomers. Het pragmatisme van de GenXer. De liefde voor samenwerken van Millennials en de vrijmoedigheid om mee te doen van GenZ. Met een nieuwe generatie verandert ook de behoefte van de rol van een leidinggevende. Waar het vroeger een zorgwekkend signaal was als je manager je wilde spreken, is er nu behoefte aan een open en bijna gelijkwaardige dialoog. Wij geloven dat gezond leiderschap vraagt dat je oog hebt voor degene aan wie je leiding geeft. Een soort situationeel leiderschap, maar dan gericht op een generatie: generationeel leiderschap. 

Is het dan compleet anders? Nee, veel leiderschapsprincipes zijn gewoonweg waar en goed. En toch veranderen de taal, behoeften en gewenste omgangsvormen op de werkvloer, en is het nodig om je als leider te blijven ontwikkelen.

Wij hebben het verlangen om onderling begrip tussen de generaties te vergroten. Om zichtbaar te maken waar de onbewuste miscommunicatie is, zodat je nieuwe keuzes kan maken. Wij geloven in het belang van sterk leiderschap. Juist vandaag in al de crises van onze tijd. Dus willen we tijd nemen om niet alleen met organisaties en teams op te lopen, maar juist ook eigenaren, directeuren en managers individueel te coachen. Op maat en dichtbij. 

Praktische informatie

Een coachingstraject voor jou als eigenaar, manager of directeur ziet er als volgt uit

5 gesprekken

Een coachtraject van Generatie Lens bestaat uit 5 gesprekken. In deze gesprekken staan we stil bij jouw dagelijkse praktijk, jouw reactie daarop en verkennen we alternatieve routes. 

Nieuwe theorie passend bij jouw praktijk

Op basis van jouw vragen voegen wij kennis toe. We hebben de kennis van generaties in onze achterzak en kunnen inzicht geven waar dat bij jou aansluit. Dat betekent dus geen hele lesprogramma’s om te volgen, maar wel nieuwe inzichten. 

Online of live

De gesprekken kunnen we zowel online met videobellen voeren, bij jou op kantoor of in een praktijkruimte. Wij zijn daarin flexibel en sluiten graag aan bij jouw voorkeur en hoeveelheid beschikbare tijd. 

Steeds een stap vooruit

Na elk gesprek ga je met nieuwe voornemens, theorie en inzichten terug naar de dagelijkse praktijk. Daar ga je beleven: hoe werkt dit uit in mijn praktijk? Zo leer je stap voor stap nieuwe vaardigheden en inzichten in te zetten. 

Wat levert coaching jou als leider op?

 

   • Begrip over de verschillende generaties en hun perspectieven
   • Zicht op de jongste generatie werkenden en hun behoeftes
   • Nieuwe waardering voor deze jonge werkenden
   • Tools om toe te passen in je leiderschap
   • Leiderschapsstrategieën die aansluiten bij de generaties
   • Praktijkervaring en theoretische kaders
   • Versterking van je leiderschap
   • Een sterkere relatie met je werknemers
   • Bewustwording van je houding en het effect ervan
   • In staat om in een duurzame arbeidsrelatie te investeren

Wat anderen over de coaching van Hanneke en Yvonne zeggen

“In mijn contacten met Yvonne heb ik van heel dichtbij mogen ervaren hoe zij coacht door vanuit betrokkenheid, op een plezierige maar prikkelende manier dé vragen te stellen die voor haar gesprekspartners nodig zijn om verder te komen in hun eigen bedrijf. Uitdagende analyses en prikkelend ‘spiegelen’; als je dat aandurft dan helpt Yvonne je verder.”

Norbert Leijtens

Ondernemer

“Hanneke’s professionaliteit, betrokkenheid en doelgerichte aanpak stellen mij in staat om succesvol te reflecteren op mijn functioneren als leidinggevende. Hanneke’s coaching is erop gericht je in beweging te krijgen om je te ontwikkelen als persoon en als ‘young professional’.
Ik ben er zeker van dat mijn coachingstraject met Hanneke heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn visie op mijn werk en de ontwikkelingen die ik daarin wil doormaken.

Magg Graafland

Hospitality and Service Coordinator

Wil je als leider sterker in verbinding staan met de generaties in jouw organisatie?

Ben jij benieuwd of de executive coaching van Generatie Lens aansluit bij jouw vragen?
Klik op de knop om per mail een vrijblijvende belafspraak van 30 minuten in te plannen. We ontdekken graag of we een match zijn.

 

2f4e15441c80c1be96601a0660f9c0c1748f8244248b7470647c03d82fb4379773fea5fd